Lemondólevél “biankóban”: Pontát bármikor kizárhatják a PSD-ből


Elküldi lemondólevelét “biankóban” Liviu Dragneának, hogy a Szociáldemokrata Párt elnöke belátása szerint járjon el a személyével kapcsolatban – nyilatkozta szerdán Victor Ponta volt miniszterelnök.

“A véleménynyilvánításhoz való jogomhoz ragaszkodom, és ezután is el fogom mondani, amit gondolok. Én nem akarom, hogy engem bárki is kitegyen a pártból, ezért elküldöm Liviu Dragneának a biankó lemondólevelemet, és amikor úgy gondolja, hogy nagyon megharagítottam, iktatja azt, és azzal megszabadult tőlem. De azt ne kérjék tőlem, hogy fogjam be a számat. Ebben a korban ezt már nem tudom megtenni” – nyilatkozta Victor Ponta a parlament épületében, amikor arról kérdezték az újságírók, hogy fontolgatja-e a pártból való kilépését.

Ponta hozzátette, továbbra is támogatja a Sorin Grindeanu vezette kormányt, és ezután is arra biztatja az embereket, hogy szavazzanak a PSD-re.

“Decemberben beszéltem utoljára telefonon Liviu Dragneával. Ő hívott fel, hogy megkérdezze, igaz-e, hogy aznap este találkozom Teodorovici-csal meg Bănicioiuval, hogy összeesküvéseket szőjünk. Letettem a telefont, lefilmeztem magamat egy kb. 3.000 km-re levő golfpályán, és elküldtem neki a kisfilmet azzal a megjegyzéssel, hogy ne hallgasson minden bolondra” – fogalmazott Ponta, hozzátéve, hogy ezúttal sem fontolgat semmiféle összeesküvést, de ragaszkodik ahhoz, hogy kimondja, amit gondol.

A szociáldemokrata párti képviselő hozzáfűzte, ha bárkit is zavarnak bíráló hozzászólásai, kész függetlenként tevékenykedni a továbbiakban, “és akkor senkinek nem kell majd azzal foglalkoznia, hogy mit mond”.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk