Fontos infrastrukturális fejlesztések: itt a Maros Megyei Tanács 12 pontos listája!


Képünk illusztráció


12 európai uniós projekten dolgozik a Maros Megyei Tanács; ezek megvalósítására pályázatot nyújtottak be, illetve fognak benyújtani idén. Jelenleg három projekt megvalósítása van folyamatban, ezek összértéke 700 millió lej.

A megyei tanács pénteken közzétett tevékenységi beszámolója szerint a 12 megvalósítandó terv között szerepel a Kultúrpalota és a Természetrajzi Múzeum felújítása, a Nyárádtő és Dicsőszentmárton közötti megyei út fejlesztése, a Segesvár és Szentágota közötti megyei út felújítása és a Maros Megyei Kórházhoz tartozó épületek energiahatékonyságának növelése.

Az éves beszámolóban említett három, jelenleg is zajló, 700 millió lejes összértékű projekt a következő: a Marosring Motorsport-pálya, a Maros megyei integrált hulladékgazdálkodási projekt és a Maros megye ivóvíz- és csatornahálózatának helyreállítását és bővítését célzó terv. Utóbbi az ország legnagyobb ilyen típusú befektetése.

További öt projekt van a fenntartási időszakban: a Kóródszentmárton és a Szeben megyei határ közötti megyei út felújítása, Maros megye népszerűsítése, a Maros Megyei Kórház járóbeteg-rendelőjének korszerűsítése, a Sóvárad és Nyárádmagyarós közötti megyei út felújítása és az Integrált beavatkozási program a munkanélküliekért elnevezésű projekt.

AGERPRES

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk