Áradások Maros megyében


Több háztáji gazdaságot és mezőgazdasági területet elöntött az ár a Maros megyei Görgényszentimrén, miután kilépett medréből az Orsova. Az első jelentések szerint Görgényszentimrén 20 gazdaságot, öt lakás pincéjét, egy nyári konyhát, 40 pallót és tízhektárnyi mezőgazdasági területet öntött el a víz.

Víz alá került a 153C jelzésű megyei út hozzávetőlegesen 700 méteres szakasza is – tájékoztattak a hatóságok, hozzátéve azonban, hogy az Orsova vízszintje elkezdett csökkenni.

Gondok vannak viszont a megye más településein. Lezárták a forgalmat szerda reggel a 13C jelzésű országút Héjjasfalva és a Hargita megyei Rugonfalva közötti szakaszán – tájékoztatott a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR). Az intézkedésre azért volt szükség, mert a Küküllő folyó kilépett a medréből, és 70 centiméteres víz borítja az utat, körülbelül 110 méteren. A Maros is meghaladta a készültségi szintet Gödemesterháza és Marosfelfalu környékén – nyilatkozta szerda reggel a Maros megyei katasztrófavédelmi felügyelet sajtószóvivője, Cristian Virag.

AGERPRES | Fotó: Maros megyei katasztrófavédelmi felügyelet

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk