Drámai döntő, Argentína a világbajnok


Fotó: FIFA World Cup.

Története során harmadszor nyert labdarúgó-világbajnokságot Argentína azzal, hogy a katari vb vasárnapi fináléjában 2-2-es rendes játékidő és 3-3-as hosszabbítás után tizenegyesekkel 4-2-re legyőzte a legutóbb aranyérmes francia válogatottat.

A sokáig nagy fölényben futballozó dél-amerikai együttes az első félidő derekán a 26. vb-mérkőzésével új csúcsot felállító Lionel Messi büntetőjével szerzett vezetést, majd egy mintaszerű kontra végén Ángel Di María megduplázta az előnyt a 36. percben. A térfélcserét követően sem tudtak újítani a franciák, akik váratlanul szépítettek Kylian Mbappé 11-esével a 80. percben, majd a Paris Saint-Germain sztárja két perccel később már egyenlített, így hosszabbításra mentette az összecsapást. A ráadás 108. percében aztán az argentin csapatkapitány második találatával újra Argentína vezetett, de Mbappé büntetőből ismét egyenlített. A 11-esekre maradt a döntés, az idegek csatáját pedig Argentína nyerte.

Az argentin csapat hatodik vb-döntőjéből a harmadikat nyerte meg, míg a francia a negyedik fináléján a másodikat veszítette el, ráadásul mindkettőt 11-esekkel.

Négy év múlva az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó rendezi a világbajnokságot.

MTI

Nyomj egy lájkot is, ha tetszett a cikk